Κερί Μεγαλύτερη προβολή

Κερί

Νέο

Η σύνθεση του κεριού είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Το καθένα από τα βασικά συστατικά αποτελεί συνδυασμό άλλων πιο απλών στοιχείων. Είναι αδιάλυτο στο νερό κι έχει σημείο τήξης 60ο -65ο C. Το φυσικό κερί έχει μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, επουλωτικές, ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Περισσότερες λεπτομέρειες

Άλλες πληροφορίες

Η σύνθεση του κεριού είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη. Το καθένα από τα βασικά συστατικά αποτελεί συνδυασμό άλλων πιο απλών στοιχείων. Εκεί απαντώνται: υδρογονάνθρακες, εστέρες και πολυεστέρες οξέων, αλκοόλες, υδροξυοξέα, λακτόνες  και άλλα στοιχεία. Αυτά τα συστατικά του δίνουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του και τις ευεργετικές ιδιότητές του

Είναι αδιάλυτο στο νερό κι έχει σημείο τήξης 60ο -65ο C. Επειδή όμως είναι πολύ εύφλεκτο, δεν πρέπει να το θερμαίνουμε απευθείας στη φωτιά αλά πάντοτε σε μπεν-μαρί.

Το φυσικό κερί έχει ιδιότητες μαλακτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντισηπτικές, επουλωτικές, ενυδατικές και καταπραϋντικές.

Ως φαρμακευτική ουσία χρησιμοποιείται για προβλήματα χρόνιας μαστίτιδας, εκζέματα, εγκαύματα, πληγές και δερματικές παθήσεις (ψωρίαση), σε περιπτώσεις αρθρίτιδας, ωτίτιδες, φλεγμονές ρινικής περιοχής, βρογχικό άσθμα, ακόμη και σε οδοντόκρεμες για την προστασία των δοντιών και των ούλων γιατί διαπιστώθηκε ότι περιορίζει την τερηδόνα και δυναμώνει τα ούλα.

Ως συστατικό καλλυντικών είναι κατάλληλο για όλους τους τύπους δέρματος και χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά προϊόντα για τα χείλη, τα μαλλιά, το πρόσωπο και το σώμα.

Δημιουργεί ένα προστατευτικό φίλτρο στην επιφάνεια της επιδερμίδας που την προστατεύει από ερεθισμούς, χωρίς να φράσσει τους πόρους, αφήνοντας το δέρμα να αναπνέει, ενώ παράλληλα ενυδατώνει το δέρμα, φυλακίζοντας τη φυσικη υγρασία του, βοηθά στην ανάπλαση των κυττάρων του, αφήνοντας την επιδερμίδα απαλή κι ελαστική.

22 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: